Pomáháme zeleným zrnkám proměnit se na hnědé. Zrna ručně přebíráme.

      Vyberte si, upražíme Vám.


Guatemala - Red de Mujeres

organická káva


Šálek této kávy má krémové čokoládové tělo a můžete cítit maliny a lesní plody.

Pěstuje se v 1700 - 1950 m.n.m a zpracovává se plně promytou metodou.


Cena od 240,-Kč / 250g


Doporučujeme pro přípravu espressa.


Columbie - Luiz Albeiro



Šálek této kávy má sladké plné tělo tropického ovoce, pomerančů a malin s medovou vanilkovou dochutí. 

Pěstuje se v 1750 m.n.m a zpracovává se plně promytou metodou. 


Cena od 220,- Kč / 250g


Doporučujeme pro přípravu espressa.


Brazílie - Serra Velha 

Šálek této 100% Arabiky má plné lahodné tělo, ve kterém můžete cítit vanilku, mléčnou čokoládu a sladké fíky. 

Pěstuje se v 1205 m.n.m. a zpracovává se přírodní suchou metodou.



Cena od 200,-/ 250g

Doporučujeme pro přípravu espressa 


Burundi - Kirezi, Rugori

Tato 100% Arabika má středně silné tělo, můžete cítit tóny meruněk a chuť hnědého cukru. 

Pěstuje se v severním Burundi - Rugori v nadmořské výšce 1680 m.n.m. a zpracovává se plně promytou metodou.



Cena od 190,-/ 250g

       Doporučujeme pro přípravu espressa  


již brzy v prodeji :-)


♥ Limitovaná edice 

Columbie - Diego Samuel

...už když jsme otevřeli sáček se vzorkem zelených zrnek, ucítili jsme neobvyklou omamnou ovocnou vůni. Hned jsme věděli, že tohle bude něco zcela výjimečného ♥

Krémové, sladké tělo této kávy s vůní broskví a chutí rebarbory Vám vykouzlí úsměv na rtech :-)


Farmář Diego Samuel, zasvětil posledních 13 let svého života pěstování kávy a také získání porozumění a znalostí o jejím zpracování, které v produkovaných profilech téměř nemají obdoby.

Pracuje na své farmě rodinné farmě v Cauce se svou ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry. Na farmě postavili vlastní laboratoř a také pražírnu, aby pak mohl začít vytvářet své

vlastní fermentační profily. Od roku 2015 tyto experimenty a nový přístup ke kávě

pomohly k dosažení několika cen.

Farma Paraiso v El Tambo v Cauca leží v 1700 m.n.m. a pokrývá 27 ha půdy a je osázena několika odrudami: Castillo, Kolumbie, Caturra a Gejša.

Farma se zaměřuje na technologie a kritické procesy, které dělají tuto kávu tak výjimečnou. Od sklizně až po pečlivé sušení, které se provádí tak, aby eliminovalo změny klimatických podmínek. Tato sklizeň Gejši prochází pečlivým 9 krokovým procesem, sušení a fermentace, to dává kávě nezapomenutelnou výjimečnou chuť.

Datum sběru: Březen 2020

Proces zpracování:

1. Sbírání zralých kávových třešní (90%) a polozralých třešní (10%)

2. Třešně se umyjí sterilizovanou vodou ke snížení mikrobiální kontaminace.

3. První fáze fermentace v třešni - po dobu 60 hodin v nádrži s přetlakovým ventilem a teplotě 18 stupňů Celsia.

4. Káva se poté zbaví slupky.

5. Druhá fáze fermentace je anaerobní po dobu 36 hodin, při 18 stupních Celsia.

6. Promytí, káva projde tepelným šokem.

7. Nejprve promytý vodou o teplotě 35 stupňů Celsia.

8. V druhém kroku promyt vodou o teplotě 12 stupňů Celsia.

9. Následuje řízené sušení, po dobu 29 hodin s cirkulací vzduchu, při teplotě 35 stupňů Celsia a relativní vlhkosti 25%, dokud nedosáhne vlhkosti zrna mezi 10% a 11%


Cena krabičky 590,- Kč / 250g

Doporučujeme pro přípravu espressa i filtrované kávy

Ethiopie - Daye Bensa



Šálek této 100% Arabiky má plné svěží tělo, ve kterém můžete cítit citrón, květiny, jasmín ale třeba i chmel. 

Pěstuje se v 1980 m.n.m. a zpracovává se plně promytou metodou.


Cena od 230,-/ 250g


Doporučujeme pro přípravu espressa i filtrované kávy.


Kenya - Muchagara


Šálek s plným tělem a zároveň hravou aciditou je doplněn ovocnou chutí. Ucítíte broskev, černý rybíz a jahodový džem.

Tato arabica se zpracovává plně promytou metodou a pěstuje se v nadmořské výšce 1800 m.n.m., což podtrhuje jeji exkluzivitu.


Cena od 250,- Kč / 250g


Doporučujeme pro přípravu espressa i filtrované kávy  


Peru - Vista Hermosa

V šálku této lahodné kávy můžete ucítit brusinky a červený rybíz, s dochutí mléčné čokolády a pralinek. 

Pěstuje se v 1700 -1900 m. n. m a zpracovává se plně promytou metodou.


Cena od 210,-/ 250g

Doporučujeme pro přípravu espressa i filtrované kávy


Ekvádor - Alban

organická káva

Každým vypitým šálkem této kávy podpoříte farmáře Luise Albana.

Šálek této organické kávy má vyváženou sladkou a jemnou chuť. Ve vůni pak můžete cítit pražené arašídy.

Tato 100% Arabica se zpracovává přírodní suchou metodou.


Cena od 230,- Kč / 250g

Doporučujeme pro přípravu espressa.


Kolik? Máme tři sáčky po 250g / 500g/ 1000g

A nyní novinka!!!  Káva v krásné designové krabičcce po 340g