Columbie - Diego Samuel 250g

Limitovaná edice ♥ espresso i filtrovaná káva ♥ zrno

Limitovaná edice

  • ...už když jsme otevřeli sáček se vzorkem zelených zrnek, ucítili jsme neobvyklou omamnou ovocnou vůni. Hned jsme věděli, že tohle bude něco zcela výjimečného ♥

Krémové, sladké tělo této kávy s vůní broskví a chutí rebarbory Vám vykouzlí úsměv na rtech :-)

  • V SOuLmate krabičce najdete: 

250 gramů kávy & unikátní coffee dárek - fotografii grafického tisku botanic Coffee Arabica. Vyrobeno více než 100 let starou metodou kyanotypie.Vysoký podíl ruční práce pana Davida Hegera. Každá fotografie je originál♥ 

  • Pokud budete chtít kávu na filtr, prosíme o upřesnění v poznámce, při zadání objednávky.

Farmář Diego Samuel, zasvětil posledních 13 let svého života pěstování kávy a také získání porozumění a znalostí o jejím zpracování, které v produkovaných profilech téměř nemají obdoby. Pracuje na své farmě rodinné farmě v Cauce se svou ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry. Na farmě postavili vlastní laboratoř a také pražírnu, aby pak mohl začít vytvářet své vlastní fermentační profily. Od roku 2015 tyto experimenty a nový přístup ke kávě pomohly k dosažení několika cen. Farma Paraiso v El Tambo v Cauca leží v 1700 m.n.m. a pokrývá 27 ha půdy a je osázena několika odrudami: Castillo, Kolumbie, Caturra a Gejša.

Farma se zaměřuje na technologie a kritické procesy, které dělají tuto kávu tak výjimečnou. Od sklizně až po pečlivé sušení, které se provádí tak, aby eliminovalo změny klimatických podmínek. Tato sklizeň Gejši prochází pečlivým 9 krokovým procesem, sušení a fermentace, to dává kávě nezapomenutelnou výjimečnou chuť. Datum sběru: Březen 2020

Proces zpracování:

1. Sbírání zralých kávových třešní (90%) a polozralých třešní (10%)

2. Třešně se umyjí sterilizovanou vodou ke snížení mikrobiální kontaminace.

3. První fáze fermentace v třešni - po dobu 60 hodin v nádrži s přetlakovým ventilem a teplotě 18 stupňů Celsia.

4. Káva se poté zbaví slupky.

5. Druhá fáze fermentace je anaerobní po dobu 36 hodin, při 18 stupních Celsia.

6. Promytí, káva projde tepelným šokem.

7. Nejprve promytý vodou o teplotě 35 stupňů Celsia.

8. V druhém kroku promyt vodou o teplotě 12 stupňů Celsia.

9. Následuje řízené sušení, po dobu 29 hodin s cirkulací vzduchu, při teplotě 35 stupňů Celsia a relativní vlhkosti 25%, dokud nedosáhne vlhkosti zrna mezi 10% a 11%

590,00 Kč
Please select variants first